Dan uživo: Kosor, Puhalo, Svjetsko prvenstvo i EXIT

Vijesti 12. jul 201813:54 > 13:57
N1

U Danu uživo danas gledajte:

“Iz Srebrenice pozvali FIFA-u da se na utakmici sjete strašnih događaja, progona i genocida 1995. Svi pozovimo FIFA-u. Iako znamo kakva su im pravila.” – poručila je Jadranka Kosor na svom twitterr profilu. O politici, prvenstvu i društvu, iz Zagreba za Dan uživo, upravo Jadranka Kosor.

U Zalazju obilježeno 26 godina od pogibije 69 srpskih civila i vojnika, koji su ubijeni u sukobu 12. jula 1992. u srebreničkim selima Zalazje i Sase, te bratunačkim selima Biljača i Zagoni. Ekipa Dana uživo je u Zalazju.

Agencija PRIME Communications sprovela je istraživanje stavova građana Bosne i Hercegovine. U istraživanju je učestvovalo 1000 ispitanika, a primijenjena je tehnika usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika. Kako su ispitanici odgoovorili na pitanja poput onog “da će Bosna i Hercegovina postojati kao multietnička država sa svim istim vladinim institucijama koje i danas postoje”? Za Dan uživo govori Srđan Puhalo.

Uživo smo i u Novom sadu gdje večeras počinje EXIT. Ovogodišnji festival će startovati “uz pravi spektakl” i nastup baletana Sergeja Polunjina. Posjetioce očekuje 5 dana danonoćne zabave i dobre muzike. Naši reporteri donose dio atmosfere, a Otvaranje festivala možete pratiti i uživo na sajtu N1 od 22.45h.

Hrvatska je novi finalista Svjetskog prvenstva u fudbalu. U finalu koje se igra 15. jula na stadionu Lužnjiki sastaju se Hrvatska i Francuska. Ko ima veće šanse? O euforiji, navijanju, mogućim pobjednicima za Dan uživo govori nezavisni sportski komentator Feliks Mušović.

U 16:30 sati će vas pozdraviti Ika Ferrer Gotić

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.