Adisa Arapović i Faruk Hadžibegić u Novom danu

Vijesti 12. jul 201816:37 > 16:39
N1

Iako mnogima nesretan datum, petak 13., uz Novi dan počeće na najbolji način! Čeka vas mnogo aktuelnih, zanimljivih i zabavnih sadržaja, od dnevne politike, tema važnih za svakodnevni život građana, do sporta i zabave. Uživo smo ovoga jutra u Podrinju, Bonnu i Novom Sadu.

Šta zaista država, entiteti i distrikt Brčko dobijaju od raspodjele sredstava od akciza? Koliko novca građani daju državi, šta se sve finansira od tog novca i gdje taj novac u konačnici završi? Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić govori za Novi dan.

Za Novi dan ovoga jutra govori Adisa Arapović, potpredsjednica SBB-a BiH.Kandidati i pozicija stranke pred izbore, aktuelna politička ali i pitanja važna za svakodnevni život građana naše su teme.

Još jedna tužna godišnjica obilježava se u Podrinju. Godišnjica stradanja Bošnjaka u selu Kravice kod Srebrenice u julu 1995, kada je u halama bivše zemljoradničke zadruge i oko njih ubijeno više stotina Bošnjaka. Suđenje osomorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ove zločine konstantno se odgađa. Uživo smo ovoga jutra u Kravici.

Faruk Hadžibegić poznati fudbalski stručnjak, posljednji kapiten reprezentacije bivše Jugoslavije govori o fudbalu danas, Svjetskom prvenstvu, te velikom finalu koje će igrati Hrvatska i Francuska.
Petak je dan kada se družimo s kolegama iz redakcije Deutsche Wellea, Mehmed Smajić i ovog petka izvještava nas o svjetskim aktuelnostima.

Društveno političku svakodnevicu kroz naslovnice dnevnih novina ovoga jutra komentariše Milenko Voćkić, urednik Radija Slobodna Evropa.

U Novom Sadu počeo je 18. po redu festival Exit. Exit je jedan od najposjećenijih i najpoznatijih muzičkih festivala u Evropi, a do 15. jula nastupiće neke od najvećih svjetskih zvijezda današnjice. Ovoga jutra uživo smo na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu!

Kroz Novi dan, od 7 do 10 sati vodi vas Ivana Crnogorac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.