Puljić: Sport skinuo s dnevnog reda sumorne političke teme

Vijesti 13. jul 201813:31 > 13:35
Patrik Macek/PIXSELL

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić najavio je da će članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozvati narod da ostvari svoje demokratsko pravo i dužnost izlazeći na predstojeće izbore.

“Kao biskupi svjesni smo da je naše poslanje stajati na načelima vjere i morala i evangelizirati sadašnju stvarnost boreći se za čovjeka, njegova ljudska i građanska prava, kao i za čovjekovo dostojanstvo. Raduje nas da mnogi prepoznaju zauzimanje Crkve na ovim prostorima koja je iz rata izašla dostojanstvena u borbi za pravdu i mir”, rekao je Puljić u pozdravnom govoru na početku dvodnevnog zasjedanja Biskupske konferencije koje je počelo danas u Banjoj Luci.

Kardinal Puljić, koji predsjedava Biskupskom konferencijom, kazao je i da je posljednjih dana “sport napokon skinuo s dnevnog reda sumorne političke teme pa je nastala pozitivna klima zahvaljujući uspjesima reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji”.

“Razumljivo je da i mi u Bosni i Hercegovini pratimo ta zbivanja i da nas ispunjaju radošću i ponosom jer su tamo također ljudi i vjernici s ovih prostora počevši od izbornika do pojedinih vrlih igrača. Raduje me kada to doprinosi zajedništvu unutar hrvatskog naroda, ali i zajedništvu s drugim narodima i s drugim ljudima s kojima dijelimo ove prostore. Ne kaže narod uzalud da je podijeljena radost dvostruka radost”, rekao je karidnal Puljić, javila je KTA.

Na zasjedanju sudjeluju svi članovi Biskupske konferencije BiH te delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Vladika Kekić, biskup križevački i mons. Alojzij Cvikl, nadbiskup metropolit mariborski i dopredsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Na početku zasjedanja s biskupima se susreo apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.