Promjene u saobraćaju na autoputu kod Sarajeva

Vijesti 18. jul 201814:00 > 14:03
Ilustracija

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Ban Brdo, Treševine i vijadukt Bojnik. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, saopćeno iz BIHAMK-a.

”Radovi na deminiranju terena aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 08:30 do 15:30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Doljani pojačan je ulazak vozila u našu zemlju, a na GP Ivanica na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.