Thompson stiže u Livno

Vijesti 19. jul 201808:02 > 08:11
N1

Marko Perković - Thompson, kontroverzni hrvatski pjevač, prema najavama organizatora, nastupit će u Livnu na dočeku hrvatskog selektora Zlatka Dalića u ponedjeljak, 23. jula.

Nakon nastupa na dočeku Vatrenih u Zagrebu i mnogobrojnih reakcija i osuda, što regionalne što svjetske javnosti, Thompson stiže i u Livno gdje bi, kako je objavljeno na Facebook stranici Livno dočekuje Zlatka, trebao nastupiti zajedno sa Matom Bulićem.

Organizatori su ranije potvrdili za Bljesak.info kako se sprema veliki doček selektora Vatrenih, a u publici će se naći velik broj poznatih imena, Dalićevih prijatelja, sa javne scene.

U Livnu s nestrpljenjem dočekuju Dalića koji je već dobio ”svoju” ulicu, mural, a po gradu je postavljeno i više jumbo plakata njemu u čast.

Podsjetimo, nastup Thompsona u Zagrebu izazvalo je lavinu reakcija. Između ostalih, jučer je reagovao i Centar Simon Wiesenthal, koji se bori protiv antisemitizma i rasizma, i žestoko osudio učešće hrvatskog ekstremno desničarskog muzičara Marka Perkovića, zvanog Thompson, na proslavi dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, prenijela je agencija AP.

Centar Simon Wiesenthal opisao je Perkovića kao “ozloglašenog simpatizera pronacističkog hrvatskog režima za vrijeme Drugog svjetskog rata čije pjesme pozivaju na ubijanje srpske manjine”.

“Istaknuto pojavljivanje Perkovića na slavlju daje fašističkim stavovima legitimitet koji ne zaslužuju”, navodi se u saopštenju.

Sociolog Ozren Biti komentirao je u utorak za N1 Thompsonovo slavlje s Vatrenima, prvo u autobusu pa zatim i na pozornici.

“Svi su se jučer okupili s idejom da participiraju u nečem lijepom”, objašnjava Biti i dodaje da je većina navijača i građana pozdravila izostanak političara, a onda se pojavio netko tko razjedinjuje ljude po ideološkom pitanju.

“Može se pokazati razumijevanje i poštovanje prema željama reprezentacije i stručnog stožera, da to bude tako, ali vidjeli ste da se dio ljudi krenuo razilaziti”, nastavio je Biti i rekao da su neki navijači dočekali Thompsona s oduševljenjem, a da su neki negodovali. Dodaje da ni organizatori nisu bili spremni za njegov dolazak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.