Klub Hrvata će štititi delegata Kluba Srba

Vijesti 19. jul 201817:32 > 17:36
N1

Prijedlog zakona o izbornim jedinicama trebao se danas naći na dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH. Međutim, četiri sata od zakazanog vremena za početak sjednice, predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara konstatovala je da za sjednicu nema kvoruma.

U 17 sati u salu je ušlo samo 15 delegata, uglavnom iz Kluba Hrvata. Većina delegata iz Kluba Srba se nije pojavila, dok delegati Kluba Bošnjaka nisu prisustvovali početku sjednice.

Svemu ovome prethodio je potpis Drage Puzigaće, dopredsjedavajućeg Doma naroda iz Kluba Srba na zahtjev Lidije Bradare iz Kluba Hrvata da se Prijedlog zakona o izbornim jedinicama proglasi destruktivnim po vitalni nacionalni interes.

Puna četiri sata bilo je nepoznato šta će se dešavati nakon što je Puzigaća stavio svoj potpis na navedeni zahtjev. Prije samog početka sjednice, objavljena je informacija da je Klub Srba, odnosno četiri delegata, zatražio smjenu Puzigaće.

Zahtjev za smjenu su potpisali delegati Kluba Srba Slaviša Sućur, Predrag Kojović, Vesna Saradžić i Draženka Subašić.

Cijelu situaciju pokušala je pojasniti predsjedavajuća Bradara.

Kako je kazala, prije samog početka sjednice u zakazano vrijeme u 13 sati, primijetila je da u sali nema predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka kao ni dopredsjedavajućeg ovog doma.

“U jednom trenutku su rekli da traže stanku iako sjednica nije ni počela, i evo, trajalo je do 17 sati. Ja sam se u tom trenutku odlučila da se spustim u dvoranu i da konstatiram da nema kvoruma”, kazala je Bradara.

Ona je kazala da će se očitovati o zahtjevu za smjenu i da nije politički korektno.

“Mi ćemo nastojati iz Kluba hrvatskog naroda zaštititi gospodina Puzigaću”, kazala je Bradara.

Navedeni degati traže da se pitanje smjene Puzigaće i imenovanje novog potpredsjednika 26. jula.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.