KCUS: Klinika za opštu i abdominalu hirurgiju seli u CMB

Vijesti 20. jul 201814:37 > 14:41
N1

Na Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) u proteklih šest mjeseci hospitalizirano je 1.035, a uspješno operiran 1.051 pacijent.

U saopćenju za javnost Službe za odnose s javnošću KCUS navodi se da uposlenici te klinike u posljednje vrijeme rade kompleksne operacije jetre, koje se vrše samo u referentnim svjetskim centrima.

Šef Klinike dr. sci. Jusuf Šabanović kaže da se na toj klinici pruža medicinska usluga tercijarnog i sekundarnog B nivoa.

“Na KCUS se liječi veliki broj pacijenata iz drugih kantona i iz Republike Srpske. To su pacijenti koji se žele liječiti na KCUS, očito imaju povjerenja u našu medicinsku ustanovu. Imamo mlad, ali stručan tim ljekara. Kod nas se radi vrhunska hirurgija i poštuju svi medicinski principi i standardi“, kaže dr. sci. Šabanović.

Glavna sestra Klinike Sadeta Begić zahvaljuje menadžmentu zbog proširenja prostornih kapaciteta i poboljšanja smještaja za pacijente.

“Preseljenjem Klinike za dječiju hirurgiju na lokalitet Jezera dobili smo njihove prostorije. Sad je pacijentima ugodniji boravak u bolnici. Svakodnevno dobivamo pohvale od bolesnika i njihovih porodica. Trudimo se da radimo što bolje i da medicinska usluga bude na vrhunskom nivou”, rekla je Begić.

Generalna direktorica KCUS Sebija Izetbegović izrazila je, tokom obilaska Klinike, zadovoljstvo postojećim stanjem.

“Na Klinici je evidentan napredak. Ovo je vrijedan kolektiv koji želi napredovati. Jedan od narednih projekata menadžmenta KCUS je preseljenje Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju u Centralni medicinski blok (CMB). Prvo bismo preselili tu kliniku, zatim Kliniku za gastroenterohepatologiju. Naš cilj je provođenje reforme zdravstva na svim nivoima, da pacijenti dobiju najbolju uslugu i da se svim zdravstvenim radnicima povećaju plaće. KCUS je odličan primjer uspješnog rada”, rekla je prof. dr. Izetbegović, saopćeno je.

Opšta i abdominalna hirurgija ima 103 zaposlenika od čega 25 ljekara specijalista, sedam specijalizanata, 60 medicinskih sestara i 11 radnica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.