Niz manifestacija povodom 14 godina od obnove Starog mosta

Vijesti 22. jul 201820:21 > 20:23
N1

U okviru ”Mostarskog ljeta 2018“, sutra će u Mostaru biti upriličen niz svečanih manifestacija kojim će prisustvovati premijer Makedonije Zoran Zaev, premijer Grčke Alexis Tsipras i premijer Crne Gore Duško Marković. Njihov domaćin bit će predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Prvo će gosti sa Starog mosta u 20 sati spustiti cvijeće i odati počast svima koji su svoje živote izgubili u ratovima na području cijelog Zapadnog Balkana.

U isto vrijeme umjetničko društvo ”Mostarske kiše“ će izvesti muzički performans, dok će skakači izvesti tradicionalni skok bez aplauza sve u znaku pijeteta prema onima koji su izgubili svoje živote u ratovima.

Nakon toga, na verandi Koski Mehmed pašine džamije u organizaciji Centra za mir po treći put bit će upriličeno potpisivanje ”Mostarske povelje mira“.

Iste večeri, bit će dodijeljena i tradicionalna priznanja ”Mostar Peace connection“ pod sloganom ”Mostar ne zaboravlja prijatelje“. Riječ je o osobama koje su, svaka na svoj način, zadužili grad Mostar, te će određeni broj osoba dobiti Mimar priznanje.

Sve pomenuto je organizovano u znaku mira, saradnje i pružanju ruku.

U 21 sat na platou ispod Starog mosta, umjetničko društvo ”Mostarske kiše“ održat će jubilarni koncert kojim će obilježiti 20 godina uspješnog rada i djelovanja.

Inače, manifestacija “Mostar ne zaboravlja prijatelje”, koja će sutra biti upriličena u Mostaru, posvećena je obilježavanju 14 godina od obnove Starog mosta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.