Imamović: Biće BiH, Sarajeva i Tuzle, jeste antifašističko

Vijesti 23. jul 201812:28 > 12:33
N1

Najoštrije osuđujem čin ispisivanja nacističkih i fašističkih simbola u Sarajevu i Tuzli, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Bosna i Hercegovina, koja ima višestoljetni kontinuitet državnosti, ponovo je rođena u antifašističkoj borbi svih naroda i narodnosti, ponovo rođena ZAVNOBiH-om i AVNOJ-em. Uostalom, Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata u svojim AVNOJ-evskim, antifašističkim granicama. Dakle, biće Bosne i Hercegovine, Sarajeva i Tuzle, jeste antifašističko. Ispisivanje poruka nacizma, predstavlja udar na antifašističku suštinu i biće Bosne i Hercegovine. Zato, od pravosuđa i policije očekujemo da što prije otkriju i najoštrije kazne organizatore i počinioce ovog grubog udara na antifašističke i humanističke vrijednosti Bosne i Hercegovine, Sarajeva i Tuzle, kao najveće vrijednosti dvadesetog stoljeća”, navodi se u izjavi Imamovića.

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Tuzli i Sarajevu su na stambenim zgradama u kojima žive članovi Jevrejske zajednice ispisani grafiti s antisemitskim porukama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.