Bez dozvole i nadzora skočio sa Starog mosta

Vijesti 23. jul 201813:51 > 14:05
N1

U Mostaru se obilježava 14. godišnjica obnove od Starog mosta. To je razlog više brojni da domaći i strani turisti dođu u grad na Neretvi i posjete znamenite turističke lokacije, a jedna od njih jeste i Stari most, javlja Aida Hadžimusić, reporterka N1.

Jedan od brojnih turista je ovu posjetu iskoristio priliku da skoči sa mosta bez dozvole i nadzora, što inače nije preporučljivo jer je opasno. Međutim, Mostarci svjedoče kako se dešavaju incidenti ove vrste. 

Povodom 14 godina od obnove arhitektonskog remek djela, Mostar će danas biti u središtu interesovanja domaća i regionalne javnosti. Posjetit će ga mnoge ličnosti iz javnog i političkog života BiH i regije.

Podsjećamo, Centar za mir i multietničku saradnju će večeras upriličiti tradicionalnu manifestaciju “Mostar ne zaboravlja prijatelje”.

Uoči manifestacije, predsjednik Upravnog odbora Centra Alija Behram za N1 je kazao da u prvom dijelu manifestacije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te premijeri Crne Gore, Grčke i Makedonije Duško Marković, Alexis Tsipras i Zoran Zaev posjetit će Stari most gdje će svi u znak mira, baciti cvijeće u Neretvu.

Nakon toga, pojasnio je, Mostarsku povelju mira potpisat će premijeri Marković i Tsipras, dok je Zvizdić potpisao povelju prije dvije godine, a Zaev prošle godine.

Behram je otkrio da je ovogodišnji dobitnik nagrade “Mostar Peace Connection”, koja se dodjeljuje istaknutim pojedincima za doprinos miru i uspostavi povjerenja i suradnje među ljudima, između ostalih, Brent Sadler, direktor Uredničkog kolegija N1 i ratni reporter CNN-a koji je izvještavao i iz Mostara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.