Novalić o kupovini zgrade u suvlasništvu njegove porodice

Vijesti 24. jul 201816:08 > 16:11
N1

Fadil Novalić je danas komentarisao navode da "BH Pošte" namjerava kupiti zgradu u Vogošći, a koja je u suvlaništvu Ade Novalić, njegove kćerke. Federalni premijer je na početku obraćanja rekao da ovaj navod djeluje kao "diverzija".

Novalić je u komentaru uputio i poruke opoziciji u BiH koja je kritikovala tvrdnju o kupovini zgrade.

“U svojoj politici prema pošti se Vlada opredijelila za razvoj brze pošte i ulazak ‘BH Pošte’ u sferu bankarstva, zbog ubrzanog razvoja internet kupovine. Pošta je izuzetno likvidna, likvidna je kao ‘BH Telecom’. Laž je da je trebala biti kupljena zgrada u suvlasništvu Ade Novalić. U biznisu sam proveo 35 godina, za razliku od opozicije koja ne zna za stvarnost van parlamentarnih klupa. Ništa nisam dobio preko veze. Meni moja stranka nije sredila stolicu u ‘BH Telecomu’. Nisam započeo karijeru s praznim džepovima, a završio s milionski vrijednom imovinom. Čak mi se imovina smanjila. Mogu dokazati proijeklo moje imovine koju sam zaradio na stranom tržištu”, rekao je Novalić.

Federalni premijer je istakao da će tvrdnje Avde Avdića, novinara “Žurnala” završiti na sudu, kao i sve “njegove prethodne laži”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.