Jovanović: Otišla je kod najmilijih Hatidža

Vijesti 24. jul 201820:18 > 20:20
Anadolija

Predsjednik Liberalne demokratske partije Srbije (LDP) Čedomir Jovanović se oglasio putem društvenih mreža povodom smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

“Otišla je kod najmilijih Hatidža, ostale su nijema većina, lajave zvijeri i mi… umjesto većine da govorimo, svijet zvijeri u pakao da vratimo, Hatidžu da slavimo i tako svaku majku, kćerku, sestru i suprugu od zla da čuvamo… Odustaćemo nikad!”, napisao je Jovanović.

Predsjednik LDP Srbije je 11. jula ove godine bio u Potočarima gdje je prisustvovao obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Dolazim ovde godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše dece, zbog ljudi. Kakva poruka odavde može da ode. Čini mi se da su Bošnjaci ovde stradali jednom pre 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid, da oni stradaju svakog dana. Ovde odavno ne dolazim zbog toga što tih 8.372 popisanih ljudi smatram žrtvama. Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovde među nama. Sećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom. Dok ne budemo imali snagu da pobedimo činjenicu da još uvek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani ovde će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi”, poručio je tada Jovanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.