Beganović za N1: Petnaest povrijeđenih u sukobu migranata

Vijesti 25. jul 201817:18 > 17:22
N1

Inspektor iz Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-Sanskog Kantona Adnan Beganović kazao je za N1 da je danas Policijska stanica Velika Kladuša zaprimila dojavu od građana da je došlo do sukoba većeg broja osoba u naselju Trnovi, općina Velika Kladuša.

“Izlaskom na lice mjesta na području Trnova, u obližnjem migrantskom kampu na otvornom prostoru, uočili su više skupina lica koja su se sukobila. Radi se o licima afganistanskog i pakistanskog porijekla. Dolaskom policije većina lica se udaljila sa lica mjesta preko obližnjih livada u pravcu grada i dalje, dok su na licu mjesta ostala povrijeđena lica.

Radi se o 15 povrijeđenih lica koja su prevezena u Dom zdravlja Velika Kladuša, gdje im je pružena neophodna medicinska pomoć. Kod osam lica koja su obrađena konstatovana su lakše tjelesne povrede i pušteni su na vanzavodsko liječenje, dok je sedam lica upućeno vozilom hitne pomoći u pravcu kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, gdje je za tri lica konstatovano lakše tjelesne povrede. Za jedno lice nisu konstatovane povrede, ali je zadržan na odjeljenu Neurohirurgije do pregleda neurohirurga i utvrđivanja stepena ozlijeda, a još tri lica se nalaze na obradi pa ćemo znati njihove povrede nakon liječničkog pregleda”, kazao je Beganović.

Naveo je da policija iz Velike Kladuše vrši uviđaj i prikuplja podatke i činjenice, te rade na dokumentovanju krivičnih i prekršajnih sankcija koje će biti proslijeđene nadležnim institucijama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.