Državljanin Amerike uhapšen u Banjaluci

Vijesti 26. jul 201815:27 > 15:32
N1

Na MGP Gradiška lišen je slobode državljanin Sjedinjenih Američkih Država. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela "izbjegavanje vojne obaveze“.

“Službenici JGP Kamensko 26.7.2018. predali su E.O. (1990.) službenicima Policijske uprave Tomislavgrad nakon što je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „kritvotvorenje isprave“. Državljanin Bosne i Hercegovine kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko.

Dan ranije, 25.7.2018. pri ulasku u BiH na MGP Gradiška lišen je slobode D.S. (1974.), državljanin Sjedinjenih Američkih Država. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „izbjegavanje vojne obaveze“. Predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Velika Kladuša 25.7.2018. bh. državljanina H.H. (1986.) predali su službenicima Sudske policije Velika Kladuša. Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na MGP Velika Kladuša, saopšteno je iz Granične policije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.