Žuljević za N1: Ako treba, ostaćemo ovdje sedam dana

Vijesti 26. jul 201817:49 > 17:54
N1

Aner Žuljević, delegat u Klubu Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, kazao je za N1 da ne postoji nijedan razlog da Zakon o boračkoj populaciji ne dobije podršku.

On je u razgovoru za N1 kazao da će u zgradi ostati ”sedam dana ako treba” dok se situacija ne riješi.

Demobilisani borci koji su se jutros okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH, a gdje se održava sjednica Doma naroda na čijem bi se dnevnom redu trebao naći Prijedlog zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, blokirali su danas oko 15 sati saobraćajnice u centru Sarajeva. Saobraćaj je normalizovan nakon dvosatne blokade.

Šta se trenutno dešava u zgradi Parlamenta?

”Događa se stanje da predstavnici boraca zajedno s kolegijuom usaglašavaju ono što bi trebalo biti konačna verzija dokumenta”, rekao je naš sagovornik.

Dodao je da ”niko nema ništa protiv tih objektivnih zahtjeva”.

‘Zakon o boračkoj populaciji, nema nijedan razlog da ne dobije podršku, da se objavi registar da konačno raščistimo ko je tamo. Traže borački dodatak i moratorij na finansiranje boračkih udruženja, a mislim da niko nema ništa protiv tih objektivnih zahtjeva. Ova situacija je potpuno prirodna kad nekoga varate. Ne želimo ispred SDP-a da se sjednica okonča dok se ne riječi, ako treba ostaćemo ovdje sedam dana”, rekao je on.

”Mene situacija nije uplašila jer se od početka ponašam na način koji je u interesu ovih boraca”, poručio je Žuljević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.