Iz MUP-a KS za N1: Saslušanje nakon napada na novinare

Vijesti 27. jul 201811:16 > 11:19
Faktor.ba

Jedna osoba inicijala E.H. pozvana je na saslušanje u svojstvu osumnjičene nakon napada na novinarske ekipe portala Klix.ba i Al Jazeere Balkans koji se dogodio jučer tokom protesta demobilisanih boraca u centru Sarajeva, potvrđeno je za N1 iz MUP-a KS.

“Mi smo nastavili rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela. Identifikovali smo osobu koja je pozvana u svojstvu osumnjičene, ispitana je i trenutno se kriminalistički obrađuje. Radi se o osobi inicijala E.H”, potvrdila je za N1 Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.

Reporteri su fizički napadnuti na protestima bivših boraca pred zgradom Parlamenta Federacije BiH a u toku sjednice Doma naroda u centru Sarajeva, a dok su obavljali svoj posao. Prilikom fotografisanja događaja, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera Klixa i fizički ga napalo. U pomoć mu je pritekao kolega sa Al Jazeere, koji je također napadnut.

Slučaj je odmah nakon toga prijavljen policiji, a dan poslije osoba E.H. je identifikovana i pozvana na ispitivanje u MUP KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.