Una regata okupila rekordan broj učesnika

Vijesti 27. jul 201817:04 > 19:32
N1

Počela je 46. Internacionalna Una regata. Danas je na rasporedu druga etapa od Štrbačkog buka do Bihaća. Na ovogodišnjoj Una regati učestvuju takmičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Njemačke.

Prva faza druge etape Una regate danas je uspješno okončana. Učesnici su krenuli sa Štrbačkog buka rano jutros i stigli na Japodske otoke u poslijepodnevnim satima. Do kraja ove etape učesnici će putovati do Bihaća, ali najprije će se zaustaviti u dva navrata i to da svjedoče skokovima sa gradskog mosta u Bihaću i da pogledaju tzv. “blobing” takmičenje, koje uključuje skakanje na veliki napuhani jastuk.

Inače ova etapa vrijedi za najuzbudljiviju u koju se upuštaju samo oni najhrabriji, a danas je njih bilo čak 850. Organizatori kažu kako je ovo rekordan broj.

Učesnici dolaze iz zemalja regiona, ali i drugih zemalja Evrope i svijeta i kažu kako je Una jedno posebno iskustvo. Oni koji su ranije bili kažu kako će se vraćati svake godine, ali i oni koji prvi put dolaze kažu kako iduću godinu neće propustiti.

“Ovo je drugi put da učestvujem. Iskustvo je fenomenalno, odlučili smo dolaziti uvijek”, kaže Dalida Jučić-Marković iz Rijeke.

“Prvi put Una, ali nije prva regata. Ova dionica je boli glava”, ističe Sead Omanović iz Sarajeva.

Posljednja etapa Una regate podrazumijeva putovanje od Bihaća do Bosanske Krupe i ono će se održati sutra.

Inače, Una regata osim što brendira bh. prirodu na jedan vrlo uspješan način, doprinosi turizmu, ali i sportu Bosni je Hercegovini.

Sadrži i zabavne sadržaje. Večeras u Bihaću će nastupiti Marija Šerifović, a cijeli događaj završiće sutra koncertom Hari Mata Harija u Bosanskoj Krupi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.