Proglašeno stanje prirodne nesreće u dijelovima Tuzle

Vijesti 28. jul 201813:41 > 13:43
N1

Jučer su, zbog obilnih kiša, mjesne zajednice Simin Han, Požarnica i dio mjesne zajednice Gornja Tuzla, zadesile poplave i klizišta.

Prema izvještaju Službe civilne zaštite, koja je odmah u toku i nakon poplave intervenisala na terenu, razmjere poplave u ovim MZ su veće nego 2014. godine.

Gradski Štab CZ Tuzla je donio zaključke da službe zaštite i spašavanja nastave sa aktivnostima na otklanjanju posljedica poplava i pomoći građanima i poslovnim subjektima, koja se, između ostalog, odnosi na odvoz nanosa i krupnog otpada, dezinfekciju prostora i objekata, kao i što bržu sanaciju komulanih objekata na terenu i interventnu sanaciju klizišta.

Gradski Štab CZ je gradonačelniku Grada Tuzle predložio da proglasi stanje prirodne nesreće na prostoru pomenutih mjesnih zajednica, što je gradonačelnik i prihvatio, te donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na prostoru mjesnih zajednica Požarnica, Simin Han i Gornja Tuzla.

Na današnjoj sjednici Gradskog Štaba CZ je konstatovano da je, pored već poduzetih mjera i nastavka aktivnosti na terenu, potrebno što prije informisati građane o poduzetim mjerama i potrebi da se centralnoj Komisiji za procjenu šteta, pri Gradskom štabu CZ, na propisanom obrascu podnese prijava o šettama koje su građani i poslovni subjekti pretrpjeli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.