Arapi žrtve oružane pljačke u Sarajevu, policija hapsila

Vijesti 01. aug 201809:44 > 10:10
N1/Ilustracija

Tri nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkale su nekoliko osoba arapskog porijekla u ponedjeljak u Sarajevu, a brzom reakcijom policije, osumnjičeni su uhapšeni.

Kako piše u saopćenju, u ponedjeljak oko 22.15 sati, u ul. Plantaže, općina Ilidža, tri nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršila je krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (razbojništvo), na štetu više osoba arapskog porijekla.

”Tom prilikom je od oštećenih otuđena određena suma novca, mobilni telefoni i lični dokumenti. Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su 31.07.2018. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u pripremi i izvršenju ovog krivičnog djela, lišili slobode sljedeća lica: M.O. rođen 1985. godine iz Sarajeva, A.K. rođen 1992. godine, iz Sarajeva, M.G. rođen 1994. godine iz Goražda, M.Dž. rođen 1992. godine iz Priboja i Dž.B. rođena 1996. godine iz Novog Pazara.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj na licu mjesta i pretresi na više lokacija. Lica M.O., A.K., M.G. i M.Dž. uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelo predata su u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, dok je lice Dž.B. predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.