Bh. klubovi danas u revanšima drugog pretkola Evropa lige

Vijesti 02. aug 201810:06 > 10:12
Facebook

Fudbaleri Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog danas će igrati revanš susrete drugog pretkola Evropske lige.

Najzanimljiviji meč u glavnom gradu BiH odigrat će fudbaleri Sarajeva koji na stadionu “Asim Ferhetović Hase” dočekuju italijanskog prvoligaša Atalantu.

Izabranici Husrefa Musemića nadaju se senzaciji protiv moćnog italijanskog tima, a kako je na jučerašnjoj konferenciji za medije rekao šef struke “bordo” tima Husref Musemić, imaju se pravo nadati jer su u prvoj utakmici u Reggio Emiliji odigrali neriješeno 2:2.

”Atalanta je i dalje favorit, ali mi se imamo pravo nadati. Motiva ne nedostaje, pobijedit će koletiv, pamet, koncentracija i disciplina”, rekao je Musemić.

Utakmica između Sarajeva i Atalante će biti odigrana na Koševu u 20.15 sati.

Ekipa Željezničara doživjela je mnogo turbulencija nakon prve utakmice drugog pretkola protiv Kiparskog Apollona, koju je viceprvak BiH izgubio s 2:1.

Nakon mečam odigranog na stadionu “Grbavica”, trenersko mjesto napustio je Slobodan Krčmarević, a na njegovo mjesto zasjeo je Milomir Odović.

Pred Odovićem je sada izuzetno težak zadatak da ekipu, u kojoj očigledno mnogo toga ne funkcioniše, motiviše i taktički pripremi za revanš u Limassolu, koji počinje večeras u 19 sati.

Morat ćemo u mnogim segmentima popraviti igru ako želimo parirati ekipi kao što je Apollon. Moramo voditi računa i o ugledu kluba”,  rekao je Odović pred odlazak na Kipar.

Zrinjski je razočarao u prvom meču protiv malteške Vallette. U susretu na domaćem terenu, u kojem je važio za izrazitog favorita, aktuelni prvak BiH je odigrao neriješeno (1:1), a Valetta je izjednačujući gol postigla pred sam finiš utakmice.

Utamica između Vallette i Zrinjskog će biti odigrana u 18 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.