Zenica: Uspavala ženu u stanu, pa odnijela prstenje i novac

Vijesti 02. aug 201813:02 > 13:03
Opština Zenica | Web

Osoba inicijala O.A., uhapšena u Zenici zbog sumnje da je opljačkala žensku osobu, što je kasnije i priznala, predata je danas MUP-u KS na nadležnost i daljnje postupanje.

O.A. se sumnjiči da je 21. jula u Zenici izvršila razbojništvo nad ženskom osobom, iz Ljubuškog, od koje je otuđila četiri zlatna prstena, novac u iznosu od 300 eura i 200 KM, kao i određena količina kafe.

“Osumnjičena je priznala izvršenje krivičnog djela. Kako je utvrđeno, ona je dana 21.07.godine, oko 16,30 sati, došla na adresu oštećene K.N., pokucala na vrata iste, lažno se predstavila govoreći da poznaje istu, ušla u unutrašnjost stana, razgovarala sa vlasnicom stana, te iskoristila pogodan momenat i u šoljicu sa kafom stavila tablete, kojim je uspavala oštećenu, nakon čega je, iskoristivši takvo stanje oštećene, otuđila zlatni nakit, novac i kafu.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, službenici Policijske uprave I će protiv osobe O.A., Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila navedeno krivično djelo.

Izvršenim provjerama takođe je utvrđeno da su za navedenom osobom raspisane dvije operativne potrage od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te je nakon ispitivanja osumnjičene i kriminalističke obrade, ista predata službenicima navedenog ministarstva na nadležnost i daljnje postupanje”, saopšteno je iz zeničkog MUP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.