Mujanović: Bivši sportisti se moraju više angažovati

Vijesti 03. aug 201810:57 > 11:04
N1

Naša najbolja košarkašica, članica FIBA-ine Kuće slavnih Razija Mujanović za N1 je govorila o svojoj odluci da se politički angažuje i nađe na isti Nezavisnog bloka za Parlament Federacije BiH.

Kaže da je predugo posmatrala sa strane sve što se dešava u državi, te se zbog toga odlučila za politiku.

“Moj cilj će biti djelovanje u sportu, treba vratiti sport na mjesto koje mu pripada”, pojasnila je gostujući u emisiji Novi dan.

Navodi da će prioritet biti izmjena postojećeg Zakona o sportu, da se uvede veći broj stručnih kadrova i bivših sportista u klubove i sportske organizacije, dodavši da je Nogometni savez BiH to već uradio dovođenjem legendi, kao što je Ivica Osim.

“Mislim da je to ključ što se tiče sporta u BiH”, istakla je

Razija tvrdi da treba omogućiti svakom djetetu da se bavi sportom, kako bi prepoznali talente, ostvariti kontakte sa našim sportistima u inozemstvu i privoliti ih da predstavljaju našu državu, te smanjiti trend odlaska mladih sportista u inozemstvo.

Govoreći o reakcijama na njen politički angažman od kolega sportista, Mujanović je kazala da je njeni prijatelji podržavaju, ali da je bila svjesna da će biti i pozitivnih i negativnih reakcija.

“Svjesna sam da su politika i sport usko povezani. Da bi napravili nešto u sportu, bivši sportisti se moraju više angažovati u politici”, poručila je u razgovoru sa Ivanom Crnogorac.

Navodi da ima dosta iskustva i znanja što se tiče sporta, dok političari vjerovatno nemaju taj osjećaj kako razvijati sport i šta poboljšati.

Ističe da je u Nezavisnom bloku vidjela političku volju da se pomogne sportu, koji okuplja i veliki broj sportista.

“I sam predsjednik je voljan da napravimo neke promjene, ukoliko naravno budemo izabrani. Pa upravo sam se zbog toga priključila u ovu političku partiju”, objasnila je Razija Mujanović.

Više u videu gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.