HS BiH: Poziv OHR-u i EU za održavanje referenduma u BiH

Vijesti 03. aug 201813:59 > 14:03
N1

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković smatra kako se kontinuirano, a poglavito u predizborno vrijeme, kroz neistine, verbalne napade i prebacivanje odgovornosti, unosi nemir među građane BiH a sve u cilju što boljeg pozicioniranja za predstojeće izbore, priopćeno je iz Hrvatske stranke BiH.

“Građani BiH su umorni od obećanja kako ćemo do kraja godine imati kandidacijski status, dok se bahate vođe nadmeću tko će više praviti blokade i zastoje na europskome puti i voditi dvoličnu politiku. O kakvom to kandidacijskom statusu govore pojedinci kada nisu u stanju, ili je bolje kazati neće, poduprijeti prijedlog Kaznenoga zakona BiH koji je u skladu sa standardima Vijeća Europe. O kakvom ulasku BiH u EU, do kraja 2025. godine, govore političari, koji znaju da imamo presude Europskog suda za ljudska prava i dok god ih ne implementiramo, tj. dok ne promijenimo Ustav ne možemo niti pomisliti kada ćemo biti članica EU”, navodi Skopljaković.

“Obzirom da se ove godine u BiH održavaju Opći izbori, ovim putem pozivam Visokog predstavnika gospodina Valentina Inzka i šefa Delegacije EU u BiH Larsa Gunnara Wigermarka da svojim utjecajem zatraže i održavanje referenduma na kojem bi se građani naše države izjasnili o sljedećem pitanju: Jeste li za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj Uniji?”, navodi se u priopćenju.

“Ako nakon izbora i održanog referenduma dobijemo suglasnost građana BiH da žele ići u EU onda bi to mogla biti i obveza ili poziv Visokom predstavniku i šefu Delegacije EU u BiH da iskoriste sve svoje ovlasti i u Parlamentu BiH nametnu sve zakone koji će BiH u što kraćem roku dovesti u EU, nakon čega oni mogu otići svojim kućama“, kaže se u priopćenju iz HS BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.