Gužve na graničnim prelazima

Vijesti 05. aug 201808:15 > 08:18
N1

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

”Pojačan intenzitet saobraćaja trenutno se bilježi na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Gradiška, Izačić, Doljani, Gabela Polje, Neum 2, Ivanica, Zupci i Deleuša, kao i u oba smjera na GP Brod. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do formiranja kolona, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na putevima u BiH, a posebno ka lokalnim izletištima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banjauka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije”, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.