Tufekčić za N1: Sjednica ne može biti održana prije četvrtka

Vijesti 06. aug 201812:30 > 12:33
N1

Jasenko Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH, za N1 je kazao da sjednica parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica ne može biti održana sutra je zastupnici i delegati mogu prisustvovati tek u četvrtak. Ne misli da će demobilisani borci blokirati saobraćajnice.

“Uvažavam način na koji su borci prezentirali svoj problem i koji su svjesni težine situacije u kojoj se nalazimo. Ono što želim da naglasim jeste da sam učinio dodatan napor da sjednica bude sutra, ali sam iz stručnih službi Parlamenta FBiH dobio informaciju da zastupnici, delegati najranije mogu prisustvovati sjednici Komisije za usaglašavanje je četvrtak. Tako da ostaje taj četvrtak u 14 sati sjednica Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca”, rekao je Tufekčić.

U izjavi za N1 je naglasio da će se portuditi da početkom sljedeće sedmice sazove sastanak rukovodstva oba doma Parlamenta FBiH, rukovodstvo Vlade FBiH, predsjednike i potpredsjednike FBiH kako bi se realiziralo ono što bude dogovoreno na sjednici Komisije.

Na najave demobilisanih boraca da će blokirati saobraćajnice u FBiH ako se sjednica ne održi sutra, odgovorio je sljedeće:

“Ja mislim da ne znači da će se desiti blokada ako se sutra ne održi sjednica. Objektivno ne možemo napraviti tu sjednicu prije četvrtka”, tvrdi on.

Tufekčić smatra da nije toliko značajno da li će sjednica biti održana sutra ili dva dana poslije jer je sigurno da će se spomenuti Zakon početi prolongirati od prvog januara sljedeće godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.