Završeni protesti boraca u FBiH

Vijesti 06. aug 201815:08 > 17:44
N1

Demobilisani borci danas od 13 sati počeli su s blokadama saobraćajnica u Federaciji Bosne i Hercegovine. Kratkotrajne blokade zabilježene su u Srebreniku, Goraždu, kod Tuzle, na Graničnom prelazu Bijača i u Šijama kod Doboj Juga.

N1
N1
N1
N1/Ilustracija
N1

17:45Za danas smo završili sa protestima. Ovo je opomena za naredne dane, za četvrtak, kazao je za N1 Hamza Krkalić, jedan od organizatora protesta.

17:30 Završeni protesti boraca i na Bijači i u Šijama.

17:15 Borci su sat vremena blokirali ulicu Kulina bana u centru Goražda, potvrđeno je u MUP-u BPK.

“U periodu od 13:25 do 14:25 došlo je do obustave saobraćaja. Protest je prošao bez incidenata”, kazali su u policiji.

16:57Tokom današnjeg okupljanja dempobilisanih boraca na petlji Šićki Brod kod Tuzle došlo je do incidenta kada se jedan nezadovoljni borac pokušao zapaliti. Građani su na vrijeme spriječili njegovu namjeru.

16:37 Borci se polako razilaze na Bijači, javlja reporterka N1.

16:32Jake policijske snage su prisutne i u Šijama kod Doboj Juga.

16:10 Na GP Bijača stigli specijalci. Čeka se da odblokiraju prelaz, novinari udaljeni, javlja reporterka N1.

16:02 U mjestu Šije okupilo se nekoliko desetina demobilisanih boraca. Tokom dana su nekoliko puta “prelazili” preko pješačkog prelaza, nema blokada M17, nema gužvi.

15:30: Reporter N1 javlja da se promet izmeđ Zenice i Žepča odvija bez problema. U mjestu Donja Golubinja gdje su branitelji u veljači blokirali M17, prisutna samo jedna policijska patrola.

15.22: Repoter N1 televizije Vlado Marić javlja da su borci nakon sastanka u braniteljskom kampu u Sarajevu, odlučili da se vrate u ”svoje baze”. Kazao je to za N1 Hamza Krkalić, borac. Poručio je da su okupljanja i blokade samo ”upozorenje”.

15:13: Tokom blokade saobraćaja kod Graničnog prelaza Bijača, došlo je do sukoba između boraca i građana iz kolone vozila. Privedena je jedna osoba, potvrđeno je za N1.

#slider_0

15.03: Nakon polusatne blokade na Šićkom Brodu, saobraćaj je normalizovan, kazali su za N1 iz MUP-a TK.

14.46: Demobilisani borci okupili su se u mjestu Šije kod Doboj Juga, ali saobraćajnice nisu blokirane, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

14:21: Borci su završili mirno okupljanje u Srebreniku oko 14 sati, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

13:55: Protest boraca na autoputu kod Graničnog prelaza Bijača i dalje traje. Saobraćaj je blokiran.

Podsjećamo, demobilisani borci najavili su da će danas blokirati saobraćaj Federaciji BiH ukoliko sjednica Komisije za usaglašavanje tekstova zakona o borcima ne bude zakazana za sutra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.