Krkalić: Ispunili smo obećanje, u četvrtak još žešće

Vijesti 06. aug 201817:35 > 17:39
N1

Za danas smo završili sa protestima. Ovo je opomena za naredne dane, za četvrtak, kazao je za N1 Hamza Krkalić, jedan od organizatora protesta.

Demobilisani borci danas od 13 sati počeli su s blokadama saobraćajnica u Federaciji Bosne i Hercegovine. Kratkotrajne blokade zabilježene su u Srebreniku, Goraždu, kod Tuzle i na Graničnom prelazu Bijača.

Krkalić, koji se sa još nekoliko desetina boraca nalazi u Šijama kod Doboj Juga, poručio je kako su današnji protesti obećanje koje su dali prije nekoliko dana.

“Danas je Tufekčić (delegat u Domu naroda PFBiH iz SDA) rekao da će doći i obratiti se da vidimo kad je komisija. On nas nije ispoštovao, ima li su rok od nekoliko dana, od petka do danas. Ovo je najavljena blokada Federacije. On je eskivirao, a mi smo morali održati obećanje”, istakao je Krkalić.

Dodao je kako su današnje blokade upozorenje vlastima “šta ih čeka u narednim danima”.

“Za danas smo završili sa protestima. Ovo je opomena za naredne dane, za četvrtak”, kazao je organizator protesta za N1.

Na pitanje reportera Vlade Marića hoće li eventualno i u četvrtak, ako se ne ispune njihovi zahtjevi, blokirati nekoliko saobraćajnica Krkalić je poručio da će blokade biti “još žešće”.

Njegov kolega i saborac Edin Bajraktarević je otkrio kako su razočarani potezom federalne vlasti.

“Razočarani smo, idemo dalje i nećemo odustati. U četvrtak izlazimo u još većem broju”, za kraj je rekao Bajraktarević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.