Borci blokirali glavni ulaz u zgradu Vlade FBiH u Mostaru

Vijesti 09. aug 201814:50 > 14:55
N1

Sjednica Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova u Parlamentu FBiH najavljena je za danas u 14 sati u Mostaru, ali još uvijek nije počela.

Kako je javila reporterka N1 Adisa Imamović, ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru okupilo se nekoliko desetina boraca i blokirali su glavni ulaz u zgradu Vlade.

Poručili su članovima Komisije da neće izaći iz zgrade dok se ne riješe njihova pitanja i zahtjevi.

Održavanje sjednice je upitno jer još uvijek nema kvoruma, ali se dolazak ostalih članova očekuje. Borci su poručili ukoliko ih ne pozovu na sjednicu da će sami ući u zgradu.

Poručili su predsjedniku Jasenku Tufekčiću i članovima Komisije da je sramotan potez da se skrivaju, a na terenu je prisutan i određen broj pripadnika policije.

Podsjećamo, sjednica Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica u Parlamenta FBiH zakazana je za danas u 14 sati u Mostaru, a od njenog ishoda zavisi da li će bivši borci ponovo krenuti u blokadu puteva i proteste.

N1
N1
N1

Zakazivanje sjednice bio je jedan od uslova da demobilisani borci prekinu s blokadom puteva i protestima u ponedjeljak, 6. augusta kada su borci blokirali puteve na graničnom prelazu “Bijača”, te na magistralnom putu u Srebreniku i na petlji Šićki brod, nakon što nije ispunjen njihov zahtjev da se za utorak zakaže sjednica oba doma Federalnog Parlamenta, kako bi se usaglasili različiti usvojeni tekstovi Zakona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.