Tufekčić: Više puta sam borcima rekao da sam dio te ekipe

Vijesti 09. aug 201816:32 > 16:43
N1

Sjednica parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca je završena, a okupljenim borcima se obratio predsjednik komisije, Jasenko Tufekčić.

Još jednom se izvinjavam novinarima jer nisam dozvolio pristup sjednici, želio sam da potvrdimo stavove sa prošle sjednice. Ponovo je Komisija dala prolaz osnovnom tekstu Zakona koji je predložen od Federalne vlade a koji je usvojen u oba doma. Komisija je isto tako dala prolaz amandamanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje. Dali smo prolaz amandmanima koje nije prihvatila Vlada a koji su usvojeni u oba doma“, kazao je Tufekčić. 

Dodao da je saglasnost iskazana za sve što je usaglašeno na prošloj sjednici.

Dali smo saglasnost svemu onom što sam tvrdio da smo uradili na prošloj sjednici. Svaki od članova komisije će ovo dobiti na papiru i još jednom ćemo provjeriti da li je to to“.

Najavio je da će se naredne sedmice sastati sa premijerom i predsjednikom FBiH.

Početkom naredne sedmice ćemo održati sastanak sa premijerom i dva dopremijera, kao i predsjednikom FBiH i zamjenicima. Ja sam borcima više puta rekao da sam dio te ekipe, svako onaj ko misli da me pokušava ultimatumima i rokovima pomjeriti da se nešto uradi za dan, dva tri – vara se. Doći ćemo do najkvalitetnijeg rješenja“.

“Nema zakona dok Bošnjaci Livna ne budu kvalifikovani kao zvanični demobilisani borci OS BiH, a ne kao oružani pobunjenici protiv tzv. Herceg – Bosne”, dodao je Tufekčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.