Čović: Zbijmo redove da ne bi bili preglasani

Vijesti 10. aug 201814:31 > 16:31
N1

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović i prvi čovjek HDZ-a BiH pozvao je u petak u Širokom Brijegu Hrvate "na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti".

“Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove”, rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je obilježen dan grada.

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici crkve.

Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi ‘s ponosom govorili da je ovo naša domovina’.

Član BiH Predsjedništva ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnost u toj zemlji te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta.

Svečanosti u Širokom Brijegu nazočili su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, kao i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.