Komšić odgovorio Dačiću: Nikada nećete uspjeti

Vijesti 11. aug 201808:07 > 08:12
N1

Gospodin Dačić priča o onome što je trebalo da bude. I mi i gospodin Dačić vrlo dobro znamo da nije trebala postojati nikakva Republika Srpska, nego Velika Srbija, poručio je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić komentarišući izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

”Kada formiranje Velike Srbije nije uspjelo, samo zbog toga što su građani Bosne i Hercegovine dajući živote za ovu državu, to spriječili, Dačićev politički otac bio je primoran potpisati to da ona bude jedan od entiteta u Bosni i Hercegovini i ništa više od toga. Eto šta je trebalo da bude gospodine Dačiću, niste tad uspjeli i nećete nikad”, poručio je Komšić.

Komšić je poručio da je Dačiću ”trebalo suditi u Haagu”.

Za zločinačke ciljeve vaše politike, Republika Srpska je bila daj šta daš, bolje Republika Srpska u ruci nego Velika Srbija na grani. Svijet vas je nagradio za agresiju i genocid i opet vam je malo. Niko nikad nije tako bio nagrađen za zlodjela koja je počinio kao vaša zločinačka politika. Ako ćemo pošteno, o tome šta je trebalo, trebalo vam je kao i Miloševiću, jer ste dio istog tima, suditi u Haagu’‘, kazao je Komšić.

Dačić je, podsjećamo, rekao da nije on taj koji je otvorio “Pandorinu kutiju” govoreći o razgraničenju na Kosovu, te dodao je, kada je proglašena nezavisnost Kosova, trebalo je proglasiti i nezavisnost bh. entiteta Republika Srpska. Dačić je rekao da je o svom stavu o podjeli Kosova govorio desetak godina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.