Selektor Kosova za N1: Nije baš dobro iskustvo

Vijesti 11. aug 201813:38 > 13:41
N1

Petrit Zeqiri, selektor košarkaške reprezentacije Kosova do 16 godina, za N1 je kazao da nije bilo dobro iskustvo u očekivanju odluke Ministarstva vanjskih poslova BiH da li će dati vize kosovskoj selekciji za boravak u BiH.

Istakao je da je njegova reprezentacija došla da igra košarka i da će dati svoj maksimum na Evropskom prvenstvu divizije B U16.

“Nije baš dobro iskustvo. Došli smo da igramo košarku. Ispalo je kako je ispalo. Došli smo ovdje da damo maksimum. Nije nas ovo demotiviralo. U minusu smo što se tiče treninga. Zahvaljujemo se Košarkaškom savezu BiH, FIBA Europe, FIBA World i svima koji su nam pomogli da budemo ovdje i da pokažemo šta znamo”, rekao je Zeqiri.

Prema informacijama kojima on raspolaže, sutra će kosovski reprezentativci igrati protiv BiH, a protiv Ukrajine u srijedu.

Očekuje da će biti teško igrati jer su primorani da u osam dana igraju osam utakmica.

Vezano: Kosovska selekcija u Sarajevo je došla danas poslije 11 sati.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je jučer odlučilo da odobri vize za boravak reprezentacije Kosova u BiH. Odluka je uslijedila nakon što je Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, jučer u razgovoru za N1 demantovao Borisa Spasojevića, predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske i člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, koji je istakao da se uopšte nije protivio da Kosovo bude učesnik prvenstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.