7 na N1: Politički skandali i ekološke katastrofe

Vijesti 11. aug 201819:02 > 19:04
N1

Emisija "7 na N1" donosi pregled događaja koji su obilježili sedmicu na isteku.

Iz današnjeg izdanja izdvajamo:

Politički skandali u BiH nisu ništa novo, no ovaj posljednji mogao je ozbiljno narušiti imidž države BiH, ako je to uopće i moguće. Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdalo je vize za sportiste sa Kosova, tek nakon što je predstavnik Košarkaškog saveza RS potvrdio u izjavi za N1 kako nema ništa protiv da kadetska reprezentacija Kosova prisustvuje EP koje se održava u Sarajevu, niti je bio protiv. Ministar Crnadak tvrdio je suprotno.Sankcije FIBE sprriječene su u posljednji trenutak

Ekološka katastrofa u Lukavcu ozbiljno ugrozila zdravlje pola milijuna ljudi koji žive na području Tuzlanskog kantona. Zašto u GIKIL-u federalna vlast dozvoljava otvoreno kršenje propisa i odbijanje modernizacije proizvodnje?

Zajednička komisija po drugi put podržala osnovni tekst Zakona o pravima demobilisanih boraca koji je predložila federalna Vlada, a koji je usvojen u oba doma federalnog parlamenta. U odnosu na sjednicu koja je održana sedam dana ranije, izostavljen amandman koji se odnosi na osnovicu za obračun boračkog dodatatka.

Borci poručili da su prevareni, MMF da bi novi zakon moogao ugroziti kreditni aražman i destabilizirati Federaciju

Evropska komisija dozvolila BIH izvoz svih vrsta mlijeka i mliječnih proizvoda u EU, što predstavlja veliki uspjeh za bh. mliječnu industriju. Pozitivna vijest obradovala je mnoge mljekare. No, njihovi problemi i dalje su prisutni.

Istekao je rok koji su predstavnici vlasti Unsko-sanskog kantona dali Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da odredi lokaciju na kojoj će biti smješteni migranti i poduzmu konkretnije mjere. U Bihaću je u ponedjeljak, zakazano održavanje građanskih protesta. Gradonačelnik Bihaća aktuelnu situaciju opisao – “kao da sjedite na buretu baruta”.

Emisiju “7 na N1” gledate subotom od 20 i nedjeljom od 8 ujutro.

Emisiju uređuje i vodi Tina Jelin Dizdar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.