Pregled četvrtog dana 24. Sarajevo Film Festivala

Vijesti 14. aug 201816:02 > 17:29
N1

Peti je dan 24. Sarajevo film festivala. Svakoga dana na oko 10 lokacija u Sarajevu bude prikazano preko 30 filmskih ostvarenja u različitim programima. Ono što je obilježilo 4 dan SFF kada su filmovi u pitanju, jesu dva filma u takmičarskom programu, koja su prikazana sinoć u Narodnom pozorištu.

U 19 sati i 30 minuta publika je imala priliku pogledati film Limunada, koji govori o samohranoj majci koja se bori dobiti američko državljanstvo, no pitanje je koliko je spremna ići.

U 22 sata prikazan je film “Ljubav 1.pas”. Radnja filma prati jednog drvosječu koji živi u izolaciji u planinama, i koji pronalazi u šumama jednu pretučenu ženu, koju odvodi u svoju kolibu, pomaže joj da se oporavi, no kada se ona oporavi i želi otići odatle, on je zaključava.

Večeras će u okviru takmičarskog programa za igrani film u Narodnom pozorištu u 19:30 biti će prikazan film “Teret”.

Film govori o vozaču kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije 1999.godine, koji je preuzeo posao da sa Kosova do Beograda preveze tajanstveni teret. Svjestan je da će se nakon što obavi posao morati vratiti kući i suočiti se sa poslijedicama svog dijela.

Također u okviru takmičarskog programa za igrani film, nalazi se i film “Kradljivci golubova”. Film govori o dječaku, kradljivcu, koji želi postati vlasnik najboljeg goluba. On upoznaje vršnjaka i taj susret mijenja njihove živote.

Osim u Narodnom pozorištu, u Ljetnom kinu večeras u 20:30 sati biće prikazan film “Dogman”. Radnja filma smještena je u predgrađe i govori o jednom muškarcu koji želi povratiti svoje dostojanstvo i planira osvetu koja će donijeti neočekivan rezultat.

Ove godine rekordan broj filmova, čak 266.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.