Hapšenje u Sarajevu zbog krađe umjetnina

Vijesti 15. aug 201813:53 > 14:04
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su danas jednu osobu zbog sumnje da je iz stana u ulici Muhameda Hadžijahića otuđio novac i umjetnine.

Kako piše u saopćenju, jučer u 18 sati, policijski službenici Druge policijske uprave lišili su slobode M.E., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”teška krađa”.On je u vremenskom periodu od 12,30 do 14 sati u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, izvršio tešku krađu u stan koji koristi Č.S. iz Sarajeva.

Tom prilikom, po izjavi korisnika stana, otuđena je određena suma novca i 23 umjetničke slike. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici II PU su u toku kriminalističke obrade pronašli 23 otuđene umjetničke slike, a danas je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.E. na području općine Centar Sarajevo. U toku dana, isti će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.