Košarac: Dodik ne stoji iza štampanja glasačkih listića

Vijesti 17. aug 201811:30 > 11:35
N1

Šef Kluba zastupnika SNSD-a u državnom Parlamentu Staša Košarac ocijenio je kako spekulacije navodi da će glasačke listiće za predstojeće izbore štampati firme bliske predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.

“Ja bih prije svega rekao da su to spekulacije. Mislim da je to nastavak njihove (opozicije u Republici Srpskoj) nemoći, jer je vidljivo da proizvode neistine i različite vrste dezinformacija. To sve, očigledno, hrani samo njihov ego. Ne možemo govoriti o Službenom glasniku da je blizak Miloradu Dodiku, Službeni glasnik je institucija Republike Srpske. Ja ne znam koja je stranačka struktura u Službenom glasnik, ali sam uvjeren da postoji mehanizam da se izvrši kontrola”, kazao je Košarac.

On je pojasnio da do sada nije razmišljao o takvim spekulacijama, jer ovo nije prvi put da se štampaju glasački listići na isti način.

Već sad politički gubitnici, mislim da je to njihovo priviđanje, i da je to njihov nedostatak političkog kapaciteta i potencijala da uđu kvalitetno u izbornu trku, svi mi u Republici Srpskoj to vidimo”, odgovorio je Košarac.

Centralna izborna komisija BiH saopštila je danas kako je  počelo štampanje 14 miliona glasačkih listića, a posao vrijedan više od milion maraka dobila je grupa ponuđača predvođena kompanijom
„Atlantik BB“ d.o.o. Banja Luka (NIGD „Dnevne nezavisne novine“- Mahovljani bb Laktaši, Grafomark d.o.o, ul. Ruđera Boškovića 7. Laktaši, Atlantik bb, ul. Jovana Bijelića bb Banja Luka i Javno preduzeć  „Službeni glasnik Republike Srpske“, ul. Veljka Mlađenovića bb, Banja Luka).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.