Incident u Kruščici: Napadnut vozač kamiona

Vijesti 17. aug 201816:05 > 16:15
Sceeenshot

Policijskoj stanici Vitez prijavljen je fizički napad na vozača kamiona od firme koja planira vršiti radove na izgradnji mini hidrocentrale na rijeci Kruščici potvrdio je za N1 Hasan Hodžić portparol MUP-a SBK.

Radovi na izgradnji male hidroelektrane na rijeci Kruščica trebalo je da budu nastavljeni danas, ali okupljeni građani nisu dozvoli teškoj mašineriji da prođe do gradilišta.

“Dana 17.08.2018.godine oko 13,05 sati policijskoj stanici Vitez prijavljen je fizički napad na vozača kamiona od firme koja planira vršiti radove na izgradnji mini hidrocentrale na rijeci Kruščici, u općini Vitez. Prema prijavi napad je izvršen na javnom putu u mjestu Kruščica, u blizini lokacije gdje se planira navedena izgradnja, od strane određenog broja građana koji su tom prilikom blokirali javni put i spriječili prolazak dva kamiona do odredišta”, kazao je Hodžić.

“Službenici policije su odmah postupili po navedenoj prijavi i izašli na lice mjesta”, kazao je Hodžić te pristupili utvrđivanju identiteta osoba koje su učestvovale u navedenom fizičkom napadu, ali i drugih osoba koje su učestvovale u činjenju prekršaja ili eventualno krivičnih djela.

Protiv njih bit će primijenjene zakonom propisane mjere i radnje.

U cilju održavanja povoljnog sigurnosnog stanja na ovom području, službenici policije nastavljaju poduzimati intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Podsjećamo, žene Kruščice su odlučne po svaku cijenu spriječiti radove jer tvrde da doprinosi velikom zagađenju ovog kraja.

Također, u augustu prošle godine, na mostu koji su i tada blokirali mještani, policija MUP-a Srednjebosanskog kantona upotrijebila je prekomjernu silu nastojeći spriječiti građane da ne dozvole izgradnju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.