Duža zadržavanja na GP Izačić i Bosanski Brod

Vijesti 18. aug 201808:21 > 08:25
GP BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Izačić.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod duga su zadržavanja pri prelasku granice u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na graničnnom prelazu Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen je saobraćaj. 

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na većini putnih pravaca, a posebno prema lokalnim izletištima i graničnim prelazima. 

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku i Kakanj-Visoko, most u blizini petlje Visoko.

Isto se odnosi i na dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.