Davor Dragičević: 5. oktobra ću reći imena

Vijesti 20. aug 201816:30 > 16:39
N1

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida, je tokom protesta povodom Davidove smrti ispred Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka istakao da će reći "imena egzekutora i ubica". Nekoliko puta je ukazao da će 5. oktobra učiniti nešto što je trebao davno učinit, ali ne želeći precizirati šta.

“Ono što su uradili mom sinu, nisu radili ni nacisti. Ali radi ova država. Kao borac Republike Srpske i ratni vojni invalid sam doživio da mi ubiju dijete – siluju ga i masakriraju ga. Doživio sam da hodam 148 dana kao klovn po trgovima i tužilaštvu – da budem inspektor, tužilac, psiholog, sudija, advokat. Jučer sam možda doživio i možda najteži dan u svom životu bez sina. Tada sam vidio da ga stvarno nema. Nemam s kim otići na roštilj. Uđem u sobu, njega nema. Ali neće biti ni mene”, rekao je Dragičević.

Kako je kazao, ništa ga ne interesuje osim onih koje smatra krivim za smrt svog sina i da ne želi živiti bez Davida. Zatima je poručio sljedeće:

“Ali prije nego što mene ne bude, morat ću nešto uraditi za svoje dijete. Jedino ja znam šta treba uraditi. Nemam se više kome obratiti. Uništili su 500.000 života. Svi su uz mene, ganjamo istinu i pravdu. Ne mogu otići na grob i zapaliti svijeću, a živim za taj dan”.

Tvrdi da je nadležnim institucijama u Republici Srpskoj rekao sve što je trebao reći o smrti svog sina. Smatra da niko ne shvata ozibljnost situacije u kojoj se nalazi.

Dragičević je naglasio da će 5. oktobra organizovati još jedno mirno okupljanje nezadovoljnih građana, te je dodao:

“Idem kod svojeg sina da budem s njima zauvijek – da uradim ono što sam naumio uraditi”.

Ukazao je na to da će kazati imena “egzekutora i ubica”.

“Reći ću imena egzekutora i ubica, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ako ne pobjegnu. Ali naći ćemo ih na Marsu. To nije problem. Pošto mi Soroš šalje pare. Imam nekih 20 miliona maraka i mogu raditi šta hoću. A dobijam pare i od dobrih ljudi. A koliko je zločinačkih para zaključano, to ćemo jednog dana otkriti – od kraljevskog čistog kokaina”, zaključio je Dragičević.

Podsjećamo, danas su u Banjaluci ispred Okružnog javnog tužilaštva održani protesti građana koji zahtjevaju da se utvrdi stvarni uzrok smrti Davida Dragičevića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.