Zelenika za N1: Ništa protiv, ali su oni karcinomi BiH

Vijesti 22. aug 201809:33 > 09:45
N1

"Nemam ništa protiv gospode, ali bih ih nazvala karcinomima BiH", kazala je Diana Zelenika u jutarnjem programu N1 na pitanje o protukandidatima Željku Komšiću i Draganu Čoviću.

Ko ima najveći uticaj sa strane od država na BiH? 

Mi smo država koja je u vrlo specifičnoj situaciji i ne može se porediti sa nijednom. Kod nas su rađene takve promjene na mirovnom sporazumu da su nas doveli do jednog zaleđenog konflikta i tu vidim jednu odgovornost za stanje u BiH. To odgovara onima koji se naslađuju našim jadom i ovim “koprcanjem” u blatu. Nekome odgovara da smo tu i mislim da sam time definirala kome odgovara“.

Mišljenje o protukandidatima, Draganu Čoviću i Željku Komšiću?

Nemam ništa protiv te gospode, ali bi ih nazvala karcinomima BiH. S tim da ne znam koji je maligniji, jer su oba jako zloćudna. Sadašnji član Predsjedništva koristi finansijski BiH i stvara pukotine koje će teško zarasti. Gospodin Komšić s jalovom demagogijom s ciljem ostvarenja novog mandata, zavađa Bošnjake i Hrvate. Zasjedanje i Komšića u Predsjedništvu nosi dugoročnu problematiku između Hrvata i Bošnjaka, ja nisam vidjela da je ikada nešto predložio. Ono što ja pamtim je slomljena noga na skijanju u Austriji, shopping gospođe u Washingtonu i nosanje kesa pripadnika policije gospođi sa pijace. Da ne spominjem Vučića i gospođu koja se voli s njim grliti“, poručila je Diana Zelenika.

Na čije glasove računate?

“Računam na glasove siromašnih, obespravljenih. Ljudi su ugroženi, žive u floskulama prošlosti i nikako ne žive u budućnosti. Ne želim da se to događa našoj djeci”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.