Crnadak o Prilepinu: Zatražićemo informacije od OBA-e

Vijesti 24. aug 201816:42 > 16:43
N1

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine danas je primilo notu Rusije i Ministarstvo će da odgovori na notu nakon što dobije potrebne informacije, kazao je za N1 ministar Igor Crnadak.

Ambasada Rusije u BiH je u četvrtak izrazila “zabrinutost i duboko razočaranje” zbog odluke da se zabrani ulazak piscu Evgeniju (Zaharu) Prilepinu. Ambasada je zatražila objašnjenje od Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Crnadak je kazao kako će od Obavještajnog odbora zatražiti informacije u vezi sa ovim slučajem kako bi što prije obavijestio svoje ruske kolege.

“Do kraja dana, najkasnije u ponedeljak ujutro mi ćemo da pošaljemo dopis Obavještajnom odboru koga čine kolege Zvizdić, Šarović i Bevanda. Zatražićemo informacije vezane za ovaj slučaj, a koje će Odbor da traži od OBA-e.

Kada prikupimo sve informacije obavijestit ćemo rusku stranu”, otkrio je za N1 ministar inostranih poslova BiH te dodao kako je to “minimum diplomatske kulture i ophođenja”.

Crnadak je još jednom izrazio zadovoljstvo što 16. i 17. septembra u BiH dolazi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, i to na njegov poziv, kakao je još jednom istakao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.