Tužilaštvo i policija o napadu na novinara

Vijesti 27. aug 201810:16 > 10:20
Twitter

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (1982) koji se dogodio sinoć, u Banja Luci.

“Oko 20,45 sati, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, postupili su po prijavi da su dva maskirana lica, u Banjaluci, u ulici Banović Starhinje, fizički napala V.K. (1982) iz Banjaluke, novinara RTV BN, kom prilikom su mu nanesene tjelesne povrede u predjelu glave. Povrijeđeno lice je medicinski zbrinuto u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske”, saopćeno je iz policije.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su odmah, u prisustvu dežurnog Okružnog javnog tužioca pristupili vršenju uviđaja na licu mjesta koji je okončan u noćnim časovima, te se intenzivno preduzimaju i druge istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najoštrije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja usmjerenog prema novinarima”, stoji u saopćenju.

Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dragana Lipovčić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka.

“Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju i pronalasku počinilaca i utvrđivanju svih okolnosti predmetnog događaja. Na licu mjesta su izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja. U toku je istraga u vezi sa predmetnim događajem”, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.