Oslobođenje danas slavi 75. rođendan

Vijesti 30. aug 201808:26 > 08:30
Screenshot

Dnevni list Oslobođenje danas, 30. augusta slavi 75. rođendan.

Prvi broj Oslobođenja štampan je u semberskom selu Donja Trnova 30. augusta 1943. godine, a tokom svih godina postojanja Oslobođenje je kao dnevna novina svakoga dana svjedočilo zbilju Bosne i Hercegovine.

“Od svog nastanka Oslobođenje se ponosilo činjenicom da je i srpsko i hrvatsko i bošnjačko, da pripada svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine. I danas je tako”, navode iz Oslobođenja.

Tokom posljednjeg rata Oslobođenje je svakoga dana, iako nadomak prve linije fronta opsjednutog Sarajeva, dolazilo do svojih čitatelja.

“Oslobođenje je uspijevalo, a i danas nastoji, sačuvati standarde profesije, čemu svjedoči impozantan broj nagrada koje čuva u svojim vitrinama. Proglašeno je listom godine u svijetu 1992. godine, a zahvaljujući planetarnoj solidarnosti kolega, 16. septembra 1993. odštampano je u tiražu od 21.800.000 primjeraka. Na stranicama Oslobođenja su se smjenjivali sugovornici, autori, gosti, razmjenjivala se mišljenja, uvijek sa istim ciljem: pružiti pravovremenu, objektivnu i profesionalnu informaciju pokazujući da je Put Oslobođenja put povjerenja”, poručuju iz Oslobođenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.