MVP BiH: Nemamo sporazum sa OSA-om o slučaju Prilepin

Vijesti 30. aug 201816:57 > 17:00
N1

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbacuje navode koji su se posljednjih dana pojavili u javnosti, prema kojima postoji sporazum između MVP BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) čiji sadržaj omogućava Ministarstvu dobijanje svih potrebnih informacija o slučaju Prilepin, saopćeno je iz Ministarstva.

“Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da takav sporazum ne postoji i da navodi koji su se pojavili u medijima nisu tačni. Jedini sporazum koji postoji između Ministarstva vanjskih poslova BiH i OSA-e je onaj čiji su predmet tehnička pitanja, poput podjele troškova i načina korištenja vozila u pojedinim slučajevima vezanim za djelovanje pripadnika OSA-e van BiH.

Iz razloga zaštite tajnih podataka nismo u mogućnosti da objavimo tekst predmetnog sporazuma, ali definitivno nikakva mogućnost obezbjeđivanja informacija koje je Ministarstvo vanjskih poslova BiH tražilo od Izvršnog obavještajnog odbora ne postoji prema odredbama ovog sporazuma”, navodi se u saopćenju za javnost Ministarstva vanjskih poslova BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.