Epilog u slučaju Sanjin Sefić 12. septembra

Vijesti 30. aug 201818:13 > 18:16
N1

Na sarajevskom Kantonalnom sudu iznesene su završne riječi u slučaju Sanjin Sefić i drugi.

Tužiteljstvo je zatražilo maksimalnu kaznu za Sefića, kao i osuđujuće kazne za Dinu Alića, Saru Sefić, Amara Salihovića i Sauda Nišića navodeći kako na njihovoj strani nema nijedne olakšavajuće okolnosti.

Tužiteljica ovakvu kaznu smatra opravdanom zbog težine kaznenog djela, ali i činjenice da je Sefić pobjegao s mjesta nesreće.

Zatraženo je produžavanje mjere pritvora.

Završne riječi odbrana će imati 12.septembra kada će ovaj postupak biti okončan.

Sanjin Sefić tereti se da je 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Golf VI, brzinom od oko 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mesta nesreće, čime je počinio teško krivično delo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično delo neukazivanje pomoći povređenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Optuženi su i Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović koji se terete da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobegne iz BiH. Oni su ga prevezli do graničnog preleza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedosupan organima gonjenja, te time počinili krivično delo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog dela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.