"Zajedništvo" je slogan HDZ-a BiH i HNS-a BiH za izbore

Vijesti 31. aug 201816:17 > 16:21
HDZ BiH

HDZ BiH i političke stranke iz Hrvatskog narodnog sabora BiH će pod sloganom "Zajedništvo" nastupiti na ovogodišnjim Opštim izborima, saopšteno je iz ove političke stranke.

Iz HDZ-a BiH su ovaj slogan objasnili kao “odraz svoje političke filozofije i političkih stranaka Hrvatskog narodnog sabora” čime pokazuju zalaganje za jedinstvo i zajedništvo u hrvatskom narodu kao “platforme za rješavanje političkih problema i izazova u BiH”.

U ovoj političkoj stranici su izrazili žaljenje što nisu sve članice Hrvatskog narodnog sabora, a prvenstveno HDZ 1990, prihvatile “ruku zajendištva”, te su dodali:

“Taj čin sigurno nije „Hrvatsko zajedništvo“ kako se legitimiraju u ovom izbornom procesu. Evidentno je da postoji velika praznina između političkog djelovanja i ukrašavanja svog djelovanja sloganima i porukama. Ta politička nedosljednost i političko lutanje nikako se ne mogu nadoknaditi političkom galamom o možebitnom preuzimanju slogana. Nažalost iz političkog, a i kadrovskog kapacitete ove stranke nema se što preuzeti, jer politika HDZ-a BiH kroz zajedništvo sa političkim strankama HNS-a znatno je ozbiljnija, strukturiranija i opredijeljenija za svoj narod i domovinu”, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.