Hadžibajrić: Nije više problem političara, nego naroda

Vijesti 01. sep 201809:43 > 09:47
N1

Načelnik opštine Stari grad Ibrahim Hadžibajrić jutros je za N1 kazao da je predizborna kampanja krenula prije četiri godine, te da će se sedmog oktobra vidjeti da li je narod nezadovoljan ili ne.

Kampanja je krenula prije četiri godine može se slobodno reći. Tada je krenula i nikada nije prestajala. Ovdje više nije problem političara, nego naroda. Koliko je narod shvatio neke stvari i koliko svoje vrijeme gubi ponavljajući se od izbora do izbora. Političarima je dobro, bez obzira na kojem je nivou vlasti. To se može kazniti. Vidjećemo sedmog oktobra koliko je to nezadovoljstvo koje kruži mrežama, pričama i tako dalje“, kazao je Hadžibajrić.

Naveo je primjer o sredstvima Saudijskog fonda koja, naposlijetku, nisu odobrena samo opštini Stari grad.

Vi znate da smo mi svi dobili sredstva od Saudijskog fonda i da je ugovor potpisan prošle godine kada sam išao u Riyad. Tražili smo sredstva za radove u Mostaru, Konjicu i opštini Stari grad. Sve je bilo završeno i mi smo na proljeće trebali krenuti sa radovima. Ono što je bilo namijenjeno za Mostar i Konjic je potpisano, a za općinu Stari grad nije. Treba li više išta reći? Taj novac je usmjeren za podzemnu garažu, te za salu škole Edhem Mulabdić. To je nekih 13 miliona koje mi ganjamo pet godina i onda se nađe neko iz vlasti ko kaže ‘E ovima ćemo dati, ovima nećemo’. Sve smo završili i sad će se neko naći da digne kočnicu i na taj način nas uslovljava“, poručio je.

Hadžibajrić je dodao da će se uskoro renovirati fasade u poznatoj sarajevskoj, Štrosmajerovoj, ulici.

Raditi će se fasade u Štrosmajerovoj ulici, to će finansirati Gradska uprava. Dogovorili smo se da kada skinemo skele, pristupit će se rekonstrukciji. Ako bude nedostajalo određenih sredstava obratit ću se Gradskoj upravi, ali mislim da ćemo mi kao općina moći to finansirati“.

Još je dodao da se od izbora do izbora priča isto, kako bi se skrenula pažnja sa bitnih pitanja.

Jedno te isto pričaju od izbora do izbora, da bi se skrenula pažnja sa pitanja koja život znače. 70 posto ljudi ne znaju šta su čije nadležnosti“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.