7 na N1: Palicom po novinaru

Vijesti 01. sep 201812:47 > 12:56
N1

Emisija 7 na N1 posvećena je događajima koji su obilježili sedmicu na izmaku.

Iz ovog izdanja izdvajamo:

– U Banja Luci brutalno pretučen novinar Vladimir Kovačević. Maskirane osobe sačekale su ga i izmlatile metalnim šipkama. Ranije je poput mnogih novinara u RS označen neprijateljem ovog bh. entiteta. Upravo ti koji su ga prozvali, utrkivali su se u reakcijama osude ovog sramnog čina.

Prvi put nakon rata medijski radnici su gotovo, pa ujedinjeno stali iza kolege, poručivši protesnim okupljanjima da se stvari moraju mijenjati.

– Ove sedmice ozvaničen je i vrhunski advokatski tim koji će raditi na predmetu. Anto Nobilo i Duško Tomić, Pravda za Davida ulazi u novu fazu.

– Razgraničenja, nove karte i crtanja između Prištine i Beograda,no neko bi u cijelu priču volio ubaciti i BiH.

Promtno su reagirali i bivši visoki predstavnici u BiH zatraživši hitno odbacivanje prijedloga o prekrajanju granica na Balkanu.

U posjetu Sarajevu stiglo je izaslanstvo Europskog parlamenta.

No, bilo je i pozitivnih stvari.

– Vijeće ministara BiH pohvalilo se jednoglasno usvojenom energetskom strategijom, poručivši da je otvoren put novim investicijama. Na simboličnom nivou radi se o izuzetno važnom koraku, no potrebi su zakoni koji će strategiju konkretizirati, kazali su iz Evropske energetske zajednice.

Idemo u posjetu Šipovu koji od statusa ratom razorenog grada postaje turistički simbol sjevernog dijela Krajine, Vareš koji doživljava “bolje sutra”u zlatnoj groznici koja je zahvatila ovaj grad ali i Gradačac u kojem je održan tradicionalni sajam šljive.

Emisiju 7 na N1 gledate svake subote od 20 i nedjeljom od 8 ujutro.

Emisiju uređuje i vodi Tina Jelin Dizdar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.