Oglasio se Pacoli i otkazao učešće na sastanku u Banjaluci

Vijesti 04. sep 201807:46 > 08:04
N1

Ministar vanjskih poslova Kosova Bedžet Pacoli otkazao je učešće na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica SEECP u Banjaluci.

Dodik je naveo da Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku” i da “potez ministra Crnadka da Pacolija pozove u Banjaluku doživljavaju kao provokaciju Republike Srpske”.

O svemu je svoj komentar dao i sam Pacoli.

“Zbog prijetnji i prepreka koje je stvorio predsjednik RS Milorad Dodik prema meni i mojoj delegaciji, uprkos pozivnici ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka, otkazao sam svoje učešće na na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica SEECP u Banjaluci. Dodik predstavlja brigu za sve na Zapadnom Balkanu”, naveo je Pacoli.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak bit će domaćin neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u Jugoistočnoj Europi (South-East European Cooperation Process – SEECP), koji će u okviru jednogodišnjeg predsjedanja Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom.

Uz ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, svoje učešće su potvrdili ministri vanjskih poslova Republike Srbije, Republike Hrvatske, Crne Gore, Republike Turske Republike Albanije, dok će ostale učesnice SEECP-a zastupati zamjenici ministara vanjskih poslova ili sekretari ministarstava. Na sastanku će sudjelovati i predstavnici Europske komisije i Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.