HDZ 1990 nudi kodeks ponašanja kandidatima za Predsjedništvo

Vijesti 04. sep 201811:21 > 11:27
N1

Ilija Cvitanović, predjednik HDZ 1990 je u ime Diane Zelenike, kandidatkinje za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ponudio kodeks ponašanja svim kandidatima za Predsjedništvo BiH iz sva tri konstitutivna naroda.

“Očekujemo da će ga svi potpisati. On govori o uljuđenom, normalnom odnosu prema kampanji. Bez niskih udaraca u borbi za bolji život. Vjerujem da će svi smatrati ispravnim da ovo potpišu, čime će pokazati da su spremni na korektnu utakmicu i kvalitetan rad poslije izbora”, poručio je Cvitanović.

On je kazao i to da se na kodeksu nalaze napisana imena svih kandidata za člana Predsjedništva – te da očekuje njihov potpis, a da će ga prva potpisati Diana Zelenika.

Cvitanović je na press konferenciji u Mostaru poručio da će kampanja ove stranke krenuti iz Travnika.

“Tranik nije dobio ono što je Mostar, paritetno zastupanje. Nećemo se odreći područja gdje živi ijedan Hrvat”, kazao je Cvitanović koji je poručio da će HDZ 1990 kampanju završiti u Mostaru.

Kazao je da će slati afirmativne poruke, bez vrijeđanja, gdje će nuditi rješenja.

“Nećemo se baviti prljavštinama, pokazat ćemo odgovorne za stanje i šta su ciljevi tih politika”, poručio je novinarima.

Kazao je da će cijena kampanje njegove stranke i Hrvatskog zajedništva biti 300 do 400 hiljada KM, koje su prikupljene iz proračunskih prihoda HDZ 1990 i donatora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.